Home » Wie ben ik?

Aangenaam

Mijn naam is Renee Hoogen (1976) en ik ben de moeder van Elja (2013).
Sinds 1997 begeleid ik mensen op weg naar meer persoonlijke effectiviteit en sinds 2008 ben ik enthousiast beoefenaar van mindfulness en meditatie.
Ik leerde de belangrijkste principes en inzichten van Thich Nhat Hanh en Jon Kabat Zinn. Zij hebben de afgelopen decennia een enorme bijdrage geleverd aan de verspreiding van mindfulness in het westen. Inmiddels is het niet meer weg te denken en zijn er vele onderzoeken gedaan naar de waarde ervan.
Bij Thich Nhat Hanh was ik ruim 3 maanden in retraite (life changing!) en eenmaal terug in Nederland volgde ik daarna de door Jon Kabat Zinn ontwikkelde training Mindfulness based stress reduction (MBSR).
Ik werkte destijds in een verslavingskliniek en volgde de opleiding 'aandachtgerichte therapie op basis van mindfulness'. Waarna ik samen met een collega mindfulness training heb opgezet binnen de kliniek. Dit heb ik ervaren als het mooiste en meest zinvolle dat ik binnen de verslavingszorg heb mogen toevoegen.
In 2016 volgde ik de training mindfulness based compassionate living (MBCL) en realiseerde me dat het, uit liefde en zorg voor mezelf, tijd was mijn werk binnen de GGZ op te zeggen en een nieuwe koers te gaan varen.
Vervolgens vervulde ik in 2017 een lang gekoesterde wens middels het volgen van de opleiding 'meditatie & mindfulness met kinderen'. Het heeft een heel nieuwe dimensie van plezier en inspiratie gebracht in mijn werk en leven.
En zo heb ik de afgelopen 10 jaar op gebied van mindfulness en meditatie verschillende retraites gedaan, veel gelezen, lezingen bijgewoond, trainingen en studies gevolgd, les gegeven en bovenal zelf duizenden keren de oefeningen gedaan. En ik heb er van genoten, want ik hou van het innerlijke werk!
Ik hou ook van het begeleiden van groeiprocessen en van het overbrengen van kennis. Inmiddels coach ik volwassenen via mijn praktijk Zienswijze training en daarnaast mediteer ik met kinderen vanuit ZieZoZijn.