Meditatie & Mindfulness voor kind & ouder

Tijdens het doen van mijn opleiding 'meditatie en mindfulness met kinderen' genoot ik zelf erg van het doen van de kinder-oefeningen.
De verwondering, de fantasie, het speelse dat weer werd losgemaakt... dat gun ik iedere ouder.
Deze oefeningen samen met je kind te beleven geeft naast plezier ook een diepere verbinding in jullie contact. Je samen verwonderen en genieten is van onschatbare waarde.
Zelf vind ik het in het dagelijks leven best nog weleens lastig om werkelijk deelgenoot te zijn van mijn zoontjes' verwondering. Maar al te vaak ben ik ondertussen toch afgedwaald, check ik even mijn telefoon of wordt ik opgejaagd door mijn planning. Herken je dat?
Juist daarom is het zo fijn om samen deel te nemen aan een cursus en een heel scala aan leuke oefeningen aangeboden te krijgen om samen in op te gaan. In aandacht voor- en met -elkaar.

Tijdens de cursussen staat plezier en ontspanning voorop en planten we ondertussen zaadjes van mindfulness. We oefenen met het leren sturen van de aandacht. We genieten van de stilte. We worden ons bewust van onze fysieke, mentale en emotionele signalen en we vieren onze zintuiglijke ervaringen.